Kommunen säljer mark till livsmedelsjätte - en miljonaffär

Sölvesborg Artikeln publicerades

Sölvesborgs kommun vill sälja mark till Lyckeby Starch. Det blir ett av företagets största markköp någonsin och kan bli en miljonaffär.

Lyckeby Starch AB i Mjällby Stärkelsefabrik
Lyckeby Starch AB i Mjällby Stärkelsefabrik

Sölvesborgs kommun vill sälja mark till företaget Lyckeby Starch. I dagsläget arrenderar företaget redan marken, men kommunen har kontaktat dem att permanent köpa marken istället. Det rapporterar Sydöstran om.

Vad notan hamnar på är ännu osäkert, men enligt Sydöstran har kommunen budgeterat en reavinst på fem miljoner kronor.

– Fabriken i Mjällby ligger väldigt bra utanför samhället och vi ser möjligheter att kunna fortsätta växa, säger Lyckeby Starchs vd Hans Berggren till Sydöstran.

Det här blir ett av företagets största markköp. Tidigare har de löst in flera intilliggande åkrar till fabriken i Mjällby.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.