Mopedist blev påkörd – vårdas för livshotande skador

Sölvesborg Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson / TT

En mopedist välte med sin moped och blev därefter påkörd av en annan moped under fredagen strax utanför Sölvesborg.

Föraren, en man i 40-årsåldern, fördes till sjukhus där han vårdas för livshotande skador.

Han är dessutom misstänkt för drograttfylleri och olovlig körning.

Klockan 15.15 på fredagseftermiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Sölvevägen i Sölvesborg där en olycka hade inträffat.

Enligt vittnesuppgifter till polisen ska två mopeder ha parallell kört med varandra innan den ena mopeden välte och föraren, en man i 40-årsåldern, flög över en betongbarriär och hamnat på cykelbanan längs Sölvesvägen.

– Enligt de första uppgifterna skulle mannen ha frontalkrockat med betongbarriären men det stämmer inte, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson hos polisen.

Mannen ska i stället ha blivit påkörd av den andra mopedisten och han fördes till sjukhus med ambulans där han vårdas för livshotande skador enligt Region Skåne.

Polisen har upprättat en anmälan mot mannen om drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning. Den andre mopedisten stannade inte kvar på olycksplatsen och hade dessutom en passagerare med sig och de två personerna är nu misstänkta för smitning.

– Om någon har sett något vid händelsen eller har en aning om vilka de här personerna är så vill vi väldigt gärna komma i kontakt med dem, säger Rickard Lundqvist.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.