Hugger in på isländsk snabbmat
Sedan några år tillbaka har den inländska snabbmaten funnits hos Patrik Johansson på Listermacken i Mjällby.
Nu har han startat ett bolag tillsammans med Marie Granquist och flyttat verksamheten till Sölvesborgs centrala delar.
Maträtten kan närmast beskrivas som en rostad baguette som det finns ett 20-tal olika varianter av fyllningar till.
Enligt Marie Granquist är det varianten ”Tjock som fan” som är den populäraste. Den står för cirka 30 procent av beställningarna.
Patrik Johansson berättar att han för några år sedan blev kontaktad av en kamrat som varit på Island och ätit rätten och han tyckte att Johansson borde ta den till Sverige.
– Jag åkte dit och provåt. Jag tyckte det var jättegott och på den vägen är det, säger han.
– Och när vi kom över den här lokalen på bra läge i Sölvesborg var det bara att slå till.
Ägarduon har för övrigt även en restaurang med samma inriktning i Osby.
Snabbmatsstället mitt emot Flora-Perssons parkering kommer att vara öppen klockan 11 till 19 sju dagar i veckan. Det inledande målet är att sälja 100 portioner dagligen.
Enligt Patrik Johnsson öppnade den allra första Hlöllabatar på Island 1986.