Hjalmarssons går in med ett betydande belopp

Sölvesborg Artikeln publicerades

Hjalmarssons med 100 anställda och med huvudkontor i Sölve går in med en betydande donation i insamlingsprojektet Stödkassen Blekinge.

Företagets vd André Hjalmarsson berättar att företaget befinner sig i ett expansivt skede och att de tjänat en hel del pengar på senare tid.

André Hjalmarsson är vd på Hjalmarssons som gör en betydande donation till Stödkassen Blekinge.
Foto: Privat
André Hjalmarsson är vd på Hjalmarssons som gör en betydande donation till Stödkassen Blekinge.

– Vi har letat efter någon form av ett lämpligt projekt. Vårt mål har varit att hjälpa familjer som har det svårt ekonomiskt, säger han.

– Då dök Stödkassen Blekinge upp. Så nu kan vi dra vår insats ett steg längre.

André Hjalmarsson vill inte avslöja hur stort beloppet är som företaget går in med. Men han sticker inte under stol med att det rör sig om ett, som han säger, betydande belopp.

– Vi har pratat mycket om detta på företaget. Och som jag upplever det är alla hundra anställda med på noterna. De kunde så klart önskat något annat eftersom det just nu finns pengar i företaget. Men alla har ansett detta vara en god insats.

– Och även om tiden är knapp så uppmanar jag andra företag i bygden att göra på samma sätt.

Han tror vidare att företagets donation kommer att hjälpa flera hundra familjer på olika sätt.

Förutom inslagna julklappar skänker Hjalmarssons pengar, mat och hygienartiklar. Enligt André Hjalmarsson har det varit viktigt att det mesta som inhandlas görs lokalt.

– Under fredagen och lördagen kommer några av våra anställda att på betald arbetstid ägna sig åt att slå in julklapparna. Dessutom kommer vi att finnas på plats på Stortorget på lördag för att lämna över paketen, säger André Hjalmarsson.