Hanöhus kan bli hotell igen

SÖLVESBORG Artikeln publicerades
Enligt uppgifter från Nya Lidköpings-Tidningen har Bert Karlsson planer på att öppna Hanöhus som hotell igen.
Foto:Peter Åklundh
Enligt uppgifter från Nya Lidköpings-Tidningen har Bert Karlsson planer på att öppna Hanöhus som hotell igen.

Bert Karlsson startar en kedja med lågprishotell. Ett av de avvecklade asylboendena han har planer för är den tidigare Hanöhus.

Det är Nya Lidköpings-Tidningen och World in Property, en sajt om fastighetsmarknaden, som berättar om Bert Karlssons planer på en hotellkedja vid namn Smålandshotellet. Namnet spelar på myten om snåla smålänningar och låga priser, skriver Expressen, som refererar till NLT:s artikel.

Den första flyktinganläggningen som börjat byggas om till hotell är Stora Ekeberg vid Skara.

– Vi har massor med anläggningar runtom i landet som snart kommer att stå tomma, och som det skulle gå utmärkt att driva hotellverksamhet i, säger Bert Karlsson till NLT.

Bert Karlsson står bakom Jokarjo AB, som drivit ett 40-tal anläggningar för flyktingar runt om i landet. En av dessa fanns i Sölvesborg och på Hanöhus. I månadsskiftet februari/mars stängdes asylboendet.

– Just nu funderar vi på att öppna i både Strängnäs och i Sölvesborg och det här är fastigheter som vi hyrt sedan länge. Vi har redan renoverat upp många av dem så de kommer att vara fräscha, säger Bert Karlsson till World in Property.

Bert Karlsson har haft hotellplaner för Hanöhus tidigare. Innan det blev asylboende uttalade han en vilja att öppna ett "dejtinghotell".

Huruvida hotellplanen blir verklighet den här gången återstår att se. Tonnie Rittstam, som äger Hanöhus, har nämligen ett pågående ärende hos Sölvesborgs kommun om att bygga om hotellrum till lägenheter. Han tänker sig även ett hälsocenter i restaurangbyggnaden, förklarade han så sent som i januari.

Någon kommentar från fastighetsägaren har inte gått att få.