H 78-fostrade Dajana till final i Gladiatorerna

Sölvesborg Artikeln publicerades

Dajana Jovanovic från Ysane är i final i TV4-programmet Gladiatorerna.
– Utan att avslöja några detaljer kan jag säga att det blir en väldigt jämn final, säger den H78-fostrade handbollsspelaren.

Efter en dålig start i lördagens semifinal gick det bättre och bättre för 26-åriga Dajana Jovanovic. Inför den avslutande hinderbanan gällde det inte bara att besegra sin motståndare utan också att slå tiden 2.10 minuter för att gå till final. Dajana gjorde en verkligt strong insats och vann det tuffa loppet på 2.02.
–Jag tog löparbandet i första försöket. Det var det som avgjorde, säger hon till BLT.

Idrottslärare
I finalen ställs hon mot Elin Hansson, boende i Malmö precis som Dajana.
–Dessutom är hon handbollsspelare precis som jag. Det är märkliga sammanträffanden.
Dajana Jovanovic jobbar som idrottslärare i Malmö. Hon lämnade föräldrahemmet i Ysane för två år sedan. Handbollskarriären har gått via moderklubben H78, Karlshamn och H65 i Höör till Trelleborgs HBK där hon nu gör sin andra säsong.

"Stjärna som liten"
Laget vann för någon vecka sedan division 2. Så de är nu klara för division 1 kommande säsong, det vill säga serien precis under elitserien.
H78-profilen Maggan Stensson är inte överraskad över sin forna adepts framfart i Gladiatorerna. Maggan minns Dajana som en mycket allsidig skytt och genombrottsspelare.
–Hon hade allt och var stjärna redan som liten, säger Maggan.
–Hon var fysisk och smidig. Dessutom målmedveten och utrustad med ett otroligt temperament. Precis som hennes två år äldre syster, för övrigt.

250 000 kronor
Maggan Stensson berättar också att Dajana olyckligtvis drabbats av två korsbandsskador som delvis bromsat hennes handbollskarriär.
–Men att hon nu är tillbaka så här fint visar en del av hennes målmedvetenhet.
Normalt är Maggan Stensson ingen större vän av Gladiatorerna. Men Dajana Jovanovics framfart har hon följt med stort intresse. Och lördagens final, där förstapriset är en kvarts miljon kronor, följer hon så klart från tv-soffan.