Författarprojekt för idrottsintresserade

Bromölla Artikeln publicerades
Malin Stehn var i Bromölla hösten 2016 och träffade åttorna som gick fotbollsprofil.
Malin Stehn var i Bromölla hösten 2016 och träffade åttorna som gick fotbollsprofil.

Barnboksförfattare blir en del av ett läsfrämjandeprojekt på biblioteket.

Lokala fotbolls- och ridklubbar ska involveras.

Projektet heter "Vad hände sen? – Författare på lovturné". 50 000 kronor har blivit avsatta för det gemensamma projektet där Bromölla ingår.

Det går ut på att låta två etablerade barnboksförfattare komma till biblioteken i Skåne nordost. Det är ett gemensamt projekt även om det är Bromölla som har ansökt om pengarna.

– Det är jätteroligt att vi fick projektpengarna. Tanken är att det ska vara en fortsättning på projektet som vi hade tidigare med författare på bortaplan, säger bibliotekssamordnare Pia Karlsson.

Denna gång är det fokus på fotbolls- och hästintresserade läsare. Detta innebär att de lokala fotbollsföreningarna och ridklubbarna kommer att vara en viktig samarbetspartner för att nå målgruppen.

– Hur upplägget ska vara och hur det ska gå till är inte färdig ännu men det skulle kunna vara så att författarna kommer till klubblokaler i stället för till biblioteket, säger Magdalena Jeppson, bibliotekarie för barn och unga i Kristianstad.

Läsfrämjandeprojektet kommer att inträffa under höstlovet som är vecka 44. Eftersom temat är hästar och fotboll så har författarna valts ut efter detta.

Malin Stehn skriver om både fotboll och hästar. Hon ska fokusera på fotboll och besöka Bromölla, Hässleholm och Osby under den aktuella veckan.

Författarinnan Pia Hagmar kommer att hålla i biten om hästar och ska vara i Hörby, Kristianstad och Östra Göinge.