Flera villaägare sågade ner kommunens träd

Sölvesborg Artikeln publicerades

Önskan om havsutsikt kan bli kostsam, särskilt om man ger sig på andras träd. Det har en villaägare i Sölvesborg fått erfara.

Kvinnan, som sågade ner ett 20-tal träd som stod på kommunens mark, krävs nu att betala drygt 600 000 kronor – och hon är inte ensam, rapporterar Sydöstran.

Under ett års tid har kommunen polisanmält två ytterligare villaägare för nedsågningar, och ytterligare två fall är på gång. Totalt krävs tre markägare på närmare två miljoner kronor för att ha gett sig på kommunens träd.

Den som vill såga ner träd bör med andra ord ha koll på var tomtgränsen går. I annat fall kan det bli mycket kostsamt. I dagsläget finns inget nationellt regelverk kring nedsågningar, men Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp har tagit fram en modell som kommuner kan använda för att göra en beräkning, skriver tidningen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.