Extra poliskontroll av asfaltsläggarna

Sölvesborg Artikeln publicerades

Polisen gjorde i går en omfattande kontroll av lägret som de kringresande asfaltsläggarna slagit upp i Karlshamn.
Samtidigt står det klart att Birgit Welanders försäkringsbolag troligen ersätter henne för skadorna på garageuppfarten.

Länsförsäkringars skadechef Mats Svensson säger till BLT att de visserligen väntar in kompletterande handlingar, bland annat från polisen, men att de och Birgit Welanders ombud är överens om tagen.
– Om jag säger så här, av de uppgifter som är kända för dagen så är skadegörelsen på hennes garageuppfart en ersättningsbar skada.
– Jag ser med andra ord inga problem för oss att betala ut ersättning, betonar han.


Så när ny asfalt lagts på uppfarten så kommer LF av allt att döma att stå för kostnaden, bortsett från självrisken på 1 500 kronor.
Däremot är de misstänkta gärningsmännen, inte längre misstänkta för något brott.
De har i upprepade förhör under de två dygn de satt anhållna hävdat att det finns ett muntligt avtal och denna uppgift kan polisen inte motbevisa.


Tio man från Blekingepolisen gjorde för övrigt en omfattande kontroll av asfaltsläggarna och lägret som de slagit upp på Kolleviks camping i Karlshamn på fredagen.
Polisens operative chef Jan Hansson beskriver dem som ett kringresande sällskap boendes i husvagnar. De rör sig över delar av Europa och sällskapet består av sex, sju familjer med engelska pass. Andra liknande sällskap uppges finnas på andra håll i landet.
– Det är män, fruar och barn. Vi såg både ettåriga och tioåriga barn. Tydligen går barnen inte i skola utan deras föräldrar undervisar dem, berättar Hansson.
– I övrigt måste jag säga att de har sina papper i ordning och de gör rätt för sig på campingen.


Trots detta är Jan Hansson mycket bestämd när han säger:
– Mitt budskap till allmänheten är att de ska akta sig för att göra affärer med oseriösa bolag.