De vill fortsätta nöjessatsningen

Hällevik Artikeln publicerades

Det väntas storpublik till Hanöhus på fredag när dansbandet Wizex står på scenen. Men det är oklart om nöjessatsningen fortsätter under våren även om Jörgen Virack och Hans Larsson inget hellre vill.

Anledningen till tveksamheten är att fastighetsägaren Tonnie Rittstam har Hanöhus till försäljning. Skulle han lyckas sälja anläggningen i Hällevik så vet ingen något om den nye ägarens planer.

– Jag och Hans Larsson har sagt till Tonnie Rittstam att vi vill ha garantier för hela 2018 om vi ska orka fortsätta satsningen, säger Jörgen Virack.

– Vi går och väntar på ett besked. Det kan komma vilken dag som helst. Tonnie är bortrest men han har lovat oss ett besked under första halvan av januari.

Jörgen Virack och Hans Larsson såg i höstas till att Hanöhus, som varit flyktingförläggning de senaste åren, återuppstod som nöjesställe.

Jörgen Virack (t v) och Hans Larsson (t h)) vill fortsätta nöjessatsningen på Hanöhus i Hällevik. Ortsbon Jan-Inge Andersson (i mtten) bidrog i somras till att höstens satsning blev verklighet.
Foto: Lars Ohlsson
Jörgen Virack (t v) och Hans Larsson (t h)) vill fortsätta nöjessatsningen på Hanöhus i Hällevik. Ortsbon Jan-Inge Andersson (i mtten) bidrog i somras till att höstens satsning blev verklighet.

De hade fyra stora evenemang med bland annat Flamingokvintetten under 2017. Och nu på fredag är det alltså dags för dansbandet Wizex att inta Hanöhus.

Jörgen Virack betonar att han och fotbollsprofilen Hans Larsson inget hellre vill än att fortsätta den påbörjade satsningen.

Han berättar att det finns en plan för det här året och att han, med goda kontakter i branschen, varit i kontakt med band och musiker som gärna spelar på det välkända stället.

– Alla man ringer och pratar med känner till Hanöhus. Det är otroligt välkänt och de flesta har dessutom någon form av personlig relation till stället, säger Jörgen Virack.

– Men det känns lite dumt att gå ut med några namn när vi inte vet hur det blir. Men får vi fortsätta så blir första evenemanget i slutet av februari.

Duon har även planer på att starta hotellverksamhet på Hanöhus igen. Det rör sig i så fall om tillfällen under 2018 då det är stora evenemang i Hällevikstrakterna som exempelvis Sweden Rock, jazzfestivalen samt vid olika fotbollsturneringar på Strandvallen.

Fakta

Hanöhus

Hanöhus byggdes av byggmästare Thure Mattsson 1955 som en sommarrestaurang. Tidigare fanns där ett sommarpensionat "Strandbo" vilket brann ner 1954. Anläggningen utökades 1968-69 med en konferensdel bestående av 55 hotellrum och 15 konferenslokaler. Hotellet utökades 1978 med ytterligare en våning med 27 hotellrum samt modernisering av 8 familjerum i ett annex.

Sonen Mats Mattsson, tog över driften i början av 1970-talet och etablerade Hanöhus som en populär nöjes- och dansrestaurang. Under 70-talet gästades Hanöhus av gräddan av svenska artister.

Hanöhus gästades också av flera internationella artister som Alla Pugatjova, The Platters, Los Paraguayos, Viktor Klimenko och Santiago Ballet Espanol. Även dansband var en stor del av verksamheten.

En av Hanöhus mest kända gäster var det engelska fotbollsproffset Frank Worthington som efter karriären fick frågan vilken var den bästa klubb han varit i. Worthington svarade blixtsnabbt "Hanöhus Night Club" i Hällevik.

På senare tid har Hanöhus fungerat som flyktingförläggning.

Fakta: Wikipedia.

Visa mer...