Badplatsen har massor med illaluktande tång

bromölla Artikeln publicerades
Badplatsen i Valje har mycket tång som ligger. Foto: Malin Håkansson
Badplatsen i Valje har mycket tång som ligger. Foto: Malin Håkansson

Även om sommaren inte erbjudit det bästa strandvädret så finns det ändå de som valt att vara på stranden. Nu har ett klagomål kommit till kommunen om att badplatsen i Valje vid västra länsgränsen är ”dåligt skött”.

Mejlet är skrivet av en man som ganska frekvent besöker badplatsen i Valje. Han klagar på att det varje år ligger fullt med rutten tång på stranden och att detta gör att ingen vill promenera ut i vattnet. Mannen undrar ifall det är meningen att han som badgäst "ska behöva kratta bort den ruttna tången för att mina barn över huvud taget ska överväga att gå i vattnet".

Turist- och fritidschefen för Bromölla kommun, Tobias Delfin svarar att det är säkerheten som prioriteras och att kommunens sju badplatser har vardaglig skötsel av badplatserna.

När Kristianstadsbladet kontaktar Tobias Delfin så säger han att det inte går att råda över naturfenomen.

– Jag var själv ute i Valje och tittade i förgår och då var den mesta tången ute i vattnet. Ibland räcker det med ett par timmar, om vinden ligger på inåt för att där ska samlas tång uppe på stranden.

Han berättar också att där finns krattor vid toaletthuset som man kan använda sig av ifall man vill.

– Badplatsen ligger längst in i viken, någonting som tyvärr gör att tången ofta samlas där när det blåser inåt.

Men det är helt ofarligt att bada om man kan stå ut med tången.

– Vi tar badvattensprover under hela sommaren och skulle det vara någonting som inte stämmer så kommer det att sättas upp skyltar. Annars är det fritt fram att bada.