Vill hissa de nordiska flaggorna

Ronneby Artikeln publicerades
Föreningen Norden vill se hissade flaggor den 23 mars för att uppmärksamma föreningens 100-årsjubileum.
Foto: Erik Mårtensson / TT
Föreningen Norden vill se hissade flaggor den 23 mars för att uppmärksamma föreningens 100-årsjubileum.

I år firar Föreningen Norden 100 år. Det vill man uppmärksamma genom att hissa de nordiska flaggorna i Ronneby och övriga kommuner i länet den 23 mars.

”Vi tycker det vore trevligt om våra kommuner i Blekinge vill hissa flaggorna från de nordiska länderna denna dag”, skriver föreningens distriktsordförande Nils Ingmar Thorell i det meddelande som skickats till länets kommuner.

Föreningen Norden grundades 1919 och är en organisation som främjar utbyte mellan Sverige, Danmark, Norge, Finland och Island. Det finns två lokala avdelningar av föreningen i Blekinge.

Föreningen planerar aktiviteter i Karlshamn den 23 mars med föredrag och underhållning för att manifestera jubileet. Till hösten väntas ett arrangemang i Karlskrona med bland annat Föreningen Nordens förbundsordförande och Blekinges tidigare landshövding Berit Andnor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.