Vill fylla tomma bussar med gratisåkande pensionärer

Ronneby Artikeln publicerades
MP och V vill införa gratis bussresor för pensionärer i kommunen.
Foto: Staffan Lindbom
MP och V vill införa gratis bussresor för pensionärer i kommunen.

I en gemensam motion föreslår nu Miljöpartiet och Vänsterpartiet att Ronneby kommun ska sponsra pensionärer med gratis busskort. De menar att flera andra kommuner infört så kallade seniorkort som ger gratisresor med kollektivtrafik för pensionärer vissa tider, oftast dagtid.

I Ronneby finns väl utbyggd kollektivtrafik mellan exempelvis tätorten och Kallinge där bussar går varje kvart. Antalet passagerare under så kallad lågtrafik är dock litet och då menar motionärerna att gratis seniorkort skulle ge ökat passagerarunderlag. De föreslår att seniorkorten ska gälla mellan klockan 9 och 16 på vardagar samt helger.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.