Vänorterna möts i fotbollsturnering

Ronneby Artikeln publicerades
9 och 10 augusti blir det full fart på brunnsvallen när en fotbollsturnering arrangeras för kommunens vänorter.
Foto:Malin Taipale
9 och 10 augusti blir det full fart på brunnsvallen när en fotbollsturnering arrangeras för kommunens vänorter.

Åtta lag gör under två dagar i veckan upp om vilken vänort som är bäst i fotboll.

– Det är alltid viktigt att vinna, säger Roger Gardell, lagledare för Ronneby.

Den 9 och 10 augusti arrangeras en fotbollsturnering på Brunnsvallen i Ronneby för pojkar födda 2004-2005. Det är en turnering för kommunens vänorter där Ronneby, Saxemara och Kallinge kommer att ställa upp med lag och få möta lag från Schopfheim och Steglitz-Zehlendorf i Tyskland, Elbag i Polen, Mänttä-Vilppula i Finland och Gherla i Rumänien.

– Vi var med i turneringen förra året i Elbag och därefter kom vi på idén att själva ha en turnering, säger Roger Gardell som är lagledare för Ronnbylaget.

– Spelarna som var med där var verkliga ambassadörer för Ronneby. Killarna fick en fantastisk upplevelse och erfarenhet att spela mot utländska lag.

Och Gardell tycker det är en viktig turnering för ungdomarna.

– De får träffa nya kompisar och inse hur viktigt det kan vara att lära sig engelska. Och den upplevelsen de fick där förra året är något de bär med sig hela livet.

De som syr ihop hela turneringen är fyra feriearbetare på kommunen. En av dem är Lovisa Kalling.

– Vår uppgift är att få hit lagen på rätt sätt och fixa all mat. Det har blivit en del jobb och vi har ringt runt rätt mycket men det här är jättekul eftersom vi tycker om fotboll allihopa, säger hon.