Unikt samarbete blir hejdlös show

RONNEBY Artikeln publicerades
Ingegerd Ådahl, Sara Höglind och Jan-Åke Andersson, har sjungit i den profana kören Decibellerna under flera år. Nu får de framträda tillsammans med kända Vocal Six. 3 bilder
Foto:Caroline Lindheimer
Ingegerd Ådahl, Sara Höglind och Jan-Åke Andersson, har sjungit i den profana kören Decibellerna under flera år. Nu får de framträda tillsammans med kända Vocal Six.

På söndag bjuder två välkända körer på en hejdlös show.

Det är Ronnebykören Decibellerna och Vocal Six som samarbetar på scenen.

Ronnebys egen kör, Decibellerna, fick ett lockande erbjudande av Musik i Blekinge. Frågan som ställdes var, om den lokala kören vill ge en konsert tillsammans med världskända Vocal Six, med rötter i Helsingborg.

– Vi fick förfrågan om att göra en körshow tillsammans med Vocal Six. Det ville vi förstås och nu har vi planerat det här i över ett år, säger Ingegerd Ådahl, kassör i Decibellerna.

Nästa söndag, den 15 oktober, sammanstrålar de två körerna på scenen i gymnasieskolan Knut Hahns aula.

Och för körmedlemmarna i Decibellerna betyder den gemensamma konserten mycket.

– Vocal Six är både skickliga och roliga och de gör arrangemang av bra musik. Viu kommer att agera bakgrundskör till dem, säger Sara Höglind, körledare.

Decibellerna brukar göra någonting riktigt stort en gång per år, och den kommande showen blir därför 2017 års stora händelse.

Konserten på söndag kommer att innehålla toner av både jazz och pop. Dessutom blir det en hel del Beatles-musik. I år är det 50 år sedan den u berömda Sgt Pepper-skivan spelades in av gruppen och därför är låtarna hämtade från den.

Konserten som har fått namnet; En hejdlös show består egentligen av tre delar, förklarar Sara Höglind.

– Programmet kommer att bestå av tre delar. Vi kommer att sjunga fem låtar från Sgt Pepper-skivan och då får vi komp av Johan Harding på piano. Vocal Six har en egen del när de sjunger sina låtar och sedan sjunger vi tillsammans. Det här är riktigt stort för oss.

Fakta

Vocal Six

• Bildades 1988 i Helsingborg.

• De sex ursprungsmedlemmarna började sjunga ihop i skolan, och fortsatte sedan till bland annat studier vid Musikhögskolan i Malmö.

• De har sedan starten uppträtt på ett stort antal scener och festivaler i Sverige och utomlands, i TV och radio, gett oräkneliga workshopar, samt gett ut sju CD-skivor.

Källa: Vocal Six.

Visa mer...

Fakta

Decibellerna

• Sångkören Decibellerna är en ideell förening vars syfte är att främja körsång.

• Består av cirka 30 medlemmar.

• Är en profan kör och sjunger fyrstämmigt med både damer och herrar.

• Sjunger allt från traditionell körmusik till moderna låtar med kompband.

• Ger oftast fyra konserter per år.

Källa: Decibellerna.

Visa mer...