Succémässan återvänder

Eringsboda Artikeln publicerades
Claes Ohlsson, Ulf Nelsén, Per Brunberg, Ebert Martinsson, Sven Strandberg och Tommy Kalmteg.
Foto:Samuel Abrahamsson
Claes Ohlsson, Ulf Nelsén, Per Brunberg, Ebert Martinsson, Sven Strandberg och Tommy Kalmteg.

Det blev storartad succé på landsbygdsmässan på Eringsboda Brunn förra året.

Om en månad är det dags igen.

– Vi hoppas på minst lika mycket folk i år, säger Tommy Kalmteg.

De hoppades på 1 000 besökare förra året, det dök upp 3 000. Så efter förra årets succé var det nästan självklart att en ny landsbygdsmässa skulle arrangeras på Eringsboda Brunn. Och sagt och gjort, lördagen den 6 maj är det året dags igen.

– Det gick verkligen över förväntan förra året. Vi hade toppenväder och det hela blev en stor succé, säger Tommy Kalmteg.

Tommy är vice ordförande i Blomstrande Bygden som består av medlemmar från småföretagare i Erings­boda, Holmsjö och Backa­ryd med omnejd.

  Förra året hade ni toppenväder, om det blir ösregn i år, vad gör ni då?

  – Jag tror faktiskt inte vädret kommer att påverka så mycket. Brunnen är så pass stor så att det mesta får plats inomhus i stället. Men det klart att det kan dra ner intresset för folk att komma om det regnar.

  Och en av de saker som är ny på årets mässa är att Blekinge motorcyklister, kallade BMC, dyker upp.

  – Om det blir fint väder så kommer nog mellan 30 till 40 med sina motorcyklar. Det här är ett perfekt evenemang för oss att synas, säger Ulf Nelsén från BMC.

  Förra året kom det totalt 80-utställare till mässan. Det blir det inga problem att få ihop i år.

  – Vi har redan 60-utställare klara. De kommer från företag både från Blekinge och som Tingsryd i Småland, säger Kalmteg.

  Eftersom allt gick så bra förra året, kommer ni att ändra på något i år?

  – Det är dumt att ändra på ett vinnande koncept. Vi kommer fortsätta att ha gratis entré, däremot kommer vi ta en liten summa för parkering för att kunna organisera det på ett bättre sätt, säger Sven Strandberg, ordförande i Blomstrande Bygden.

  Per Brunberg som är en välkänd profil från Björketorps gård kommer att fungera som moderator på mässan.

  – Det här är en mässa som ligger helt rätt i tiden. Det lyfter fram landsbygden och att vi inte klarar oss utan den., säger han.

  Claes Ohlsson, ägare av brunnen, är nöjd över samarbetet.

  – Det blev en stor succé förra året och det är kul att vi kan ha något sådant här också och inte bara dans och musik, säger han.

  Dessutom dyker Emilio Walter från Kristianopel upp på mässan. 10-årige Emilio har gjort stor succé med sitt pianospelande och har varit med i bland annat Nyhetsmorgon och ska spela i Bingolotto i påsk.

  – Det är fantastiskt roligt att få hit honom, han har ju verkligen blivit populär, säger Claes.