Misshandel, rån och stökigheter

Ronneby Artikeln publicerades
Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

Det var ett rörigt veckoslut med flera polisanmälningar om misshandel, rån och stökigheter på torget i Ronneby.

– Det spretar åt olika håll och det oklart vad som egentligen hör ihop, säger Peter Andersson, polisens inre befäl till BLT under måndagsmorgonen.

Stökigheterna inleddes redan under fredagen.

• Vid lunchtid rapporterades om stök på skolan i Kallinge och det misstänktes att det handlade om någon typ av uppgörelse.

• Vid 18-tiden ska vidare två gäng ha slagits på Karlskronagatan, men när polisen anlände var det tomt på platsen. En ung man född 1994 ska trots allt ha förts med ambulans till akuten i ett bråk kopplat till Karlskronagatan.

– Det är rubricerat som grov misshandel. Han ska ha blivit slagen och sparkad i huvudet, säger Peter Andersson, inre befäl.

Gärningsmännen är i nuläget okända.

• Under lördagen inkom ytterligare en anmälan från en man i 20-årsåldern, som tillsammans med en kompis ska ha blivit slagen på Kockumsvägen i Kallinge - både under fredagen och lördagen.

• Vid klockan 16.45 i söndags kom så en anmälan från Persborg, vid Munktrappan på Kyrkogatan. Flera personer ska ha slagit på en liggande person, som dessutom blivit rånad. Målsägande är född 1992, och det finns åtminstone en misstänkt, född 1998.

• Ett par timmar senare var det vidare stökigheter på torget i Ronneby. Strax innan klockan 18.30 under söndagskvällen fick polisen larm om ett bråk i anslutning till en restaurang. Då skulle det enligt polisens uppgifter ha samlats två olika grupperingar i området.

Enligt de initiala uppgifterna skulle en restaurang ha blivit totalt sönderslagen. Det finns dock under måndagsmorgonen ingen anmälan om någon skadegörelse.

– En person född 1994 ska ha blivit injagad på en pizzeria. Det finns inga personskador rapporterade, men han ska ha varit rädd, säger Peter Andersson.

Detta ska koppling till rånet vid Munktrappan.

Klockan 23 var polisen kvar på platsen då det fortfarande var oroligt i området. Vid ett-tiden på natten hade det dock lugnat ned sig igen.

Ingen ska ha skadats allvarligt men en anmälan om grov misshandel har upprättats, tillsammans med en anmälan om olaga hot och en anmälan om rån.

– Det var någon som ska ha blivit av med sin mobiltelefon, sa Kurt-Erik Gunnarsson vid polisen under natten.

Ingen har frihetsberövats i samband med händelserna.

Polisen har i nuläget inga detaljer kring vad som ligger bakom bråket.