Sommarens bad blev för dyra

Ronneby Artikeln publicerades

Therese Eriksson hade planerat att spendera sommaren med sin familj på Ronneby Brunnsbad.
Men mitt i säsongen chockhöjdes priserna, och familjens sommarplaner grusades.
–Vi har inte råd att besöka badet längre, säger hon.

För familjen Eriksson är dagarna på Ronneby Brunnsbad en viktig del av sommaren. Ibland besöker de äventyrsbadet flera gånger i veckan.

–Det har svidit i plånboken när man skulle betala avgifterna till parken. Men det är något man har fått ta, säger Therese Eriksson.

Men i söndags chockhöjdes priserna för inträde till Ronneby Brunnsbad. Tiokortet som familjen vanligtvis köpt kostade 250 kronor. Plötsligt hade tiokortet försvunnit och ersatts med ett femtonkort som kostar 600 kronor. För familjen Eriksson innebär det att sommarplanerna grusas.

–Och mitt i säsongen kommer detta också. De tänker väl inte på att människor har sin sommar klar för sig redan när man har planerat den efter de vanliga priserna som visades i början av sommaren, säger Therese Eriksson.

Vad alternativet blir för familjens förstörda sommarplaner är oklart.

–För någon som inte har körkort är det inte så lätt att ta sig iväg två mil för att bada. Så långt orkar man inte cykla, säger Therese Eriksson.

Det är kommunfullmäktiges beslut om att öka intäkterna med mer än en halv miljon kronor som ligger till grund för förändringen.

–Det är fortfarande väldigt låga priser på Ronneby Brunnsbad, säger Nils Ingmar Thorell, ordförande i fritids- och kulturnämnden.

–Men då kan jag förstå irritationen över att prisskillnaderna kom mitt under säsongen. Fritids- och kulturnämnden la fram det här redan i april. Men kommunfullmäktiges beslut blev fördröjt. Annars skulle förändringarna ha skett redan när äventyrsparken öppnade i juni, säger han.