Solen sken på loppispremiären

Ronneby Artikeln publicerades

Barnkläder och leksaker.
Det är två av storsäljarna på en loppmarknad. Åtminstone om man ska tro några av premiärbesökarna på Brunnsparkens loppis i Ronneby.

Loppmarknaden i Brunnsparken i Ronneby har varit en publikmagnet under många år.
På påskdagen var det återigen dags för försäljarna och kunderna att beblanda sig med varandra och göra affärer Vid tiotiden var kommersen i full gång över det soldränkta marknadsområdet.
Hanna Widemark bor till vardags i Varberg, Hon har dock tillbringat påsken i Backaryd, vilket gav henne möjlighet att besöka loppisen i Ronneby.
– Det är andra gången jag är här. I dag letar jag mest efter barnkläder till den här, säger hon och pekar på sin egen mage.

Vi lämnar den blivande mamman och vandrar vidare bland marknadsborden. Efter ett tag träffar vi Pia Ekström från Karlskrona. Hon har besökt Brunnsparkens loppis vid många tidigare tillfällen.
– Det här är ett trevligt och enkelt nöje i en vacker miljö, svarar hon på frågan om vad som kännetecknar just den här loppmarknaden.

Om man vill sälja mycket på en loppmarknad ska man, enligt Pia Ekström, satsa på exempelvis barnkläder och leksaker.
– Det är ofta riktiga storsäljare, säger hon.

Pia Ekström får medhåll av Malin Hermansen från Karlshamn angående barnkläderna. Det är nämligen just sådana produkter som hin har på sitt marknadsbord den här påskdagen.
– Grejen är att sälja billigt. Då kan man nog bli av med ganska mycket kläder, säger Malin Hermansen som ibland även gör egna fynd på olika loppmarknader.
– Det blir en del bytardagar också emellanåt, säger hon.