Siw Malmkvist dragplåster i Ulvsmåla

Ronneby Artikeln publicerades

Siw Malmkvist förgyllde öppningskvällen i går på Ulvsmålafestivalen norr om Eringsboda.
– Fast jag hade ingen aning om att det var en religiös tillställning, säger hon och skrattar.

– När Thomas Broström ringde kunde jag först inte bestämma mig. Jag hade inte tackat ja och blev lite snopen när jag plötsligt fanns med på reklamaffischerna. Då var det bara att hålla god min.
Siw Malmkvist är numera en mycket ungdomlig dam på 74 år. Snygg som bara den och varm och trevlig. Och inte ett dugg nervös fast hon strax ska upp på scen i ett fullsatt, randigt cirkustält.
– Jag jobbar fortfarande rätt mycket, även om det inte går att jämföra med hur det var förr, säger hon. Ändå är jag nog ute på något varje vecka. Det är fortfarande kul.
Detta proffs, som varit stjärna i mer än femtio år, har agendan full ett år framöver. Bland annat ska hon spela nyårsrevy i Arlöv. Tolvtusen biljetter är redan sålda och ensemblen räknar med att showa till slutet av april.
– Här kommer jag att sjunga lite gammalt och blandat, och, tillägger hon, självklart Tunna skivor, fast med annan text.
Det var det nionde året i rad som Caroline och Thomas Broström arrangerade Ulvsmålafestivalen mitt ute i kohagarna. Grävlingar hade grävt ett antal hål som för tillfället var fyllda med grus.
Ulvsmåla är den enda festival i Sverige som bjuder på både profana och andliga artister.
I går kväll uppträdde Siw Malmkvist, Alf Lax, Ronneby frälsningsarmé, Emilia och Nenne Lindberg.
Gospelteamet återuppstod och festivalprästen Helene Sturefeldt uppträdde.
Festivalen pågår till och med söndag med artister som Titti Sjöblom, Mats Paulsson, Målle Lindberg och countrysångerskan Mona Gustafson, som på publikens begäran är med i år igen. Hon spelade för första gången på festivalen förra året.