S tappar två mandat i fullmäktige

Ronneby Artikeln publicerades
Monika Lindqvist hade redan börjat lägga politiken åt sidan - men är ändå besviken över Socialdemokraternas valresultat.
Foto: Lena Ehring
Monika Lindqvist hade redan börjat lägga politiken åt sidan - men är ändå besviken över Socialdemokraternas valresultat.

Sverigedemokraternas fem nya mandat ritar om kartan i Ronnebys kommunfullmäktige.

– Klart att det känns tråkigt att tappa två mandat, säger Socialdemokraternas Monika Lindqvist.

Lindqvist stod som nummer 16 på Socialdemokraternas kommunlista. Eftersom partiet ser ut att stanna på 15 mandat talar allt för att hon lämnar kommunfullmäktige efter fyra mandatperioder.

– Den stora förlusten är att vi tappar mandat. Jag har redan släppt en hel del av politiken eftersom jag börjat jobba i Malmö. Så jag bad om att få stå längre ner på listan.

Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet tappar varsitt mandat.

– Backaryd, Öljehult och Bräkne-Hoby var våra stora tapp och det är framförallt till Sverigedemokraterna som vi tappat. Det är aldrig roligt att bli färre i fullmäktige, men vi kommer att fortsätta jobba frenetiskt, säger Centerns gruppledare Kenneth Michaelsson.

De flesta nya ansikten som dyker upp i fullmäktige representerar Sverigedemokraterna. Johan Grönblad ser ut att knipa den sista och 13:e fullmäktigeplatsen för SD. Men han vill inte uttala sig om att han fått ansvaret att föra väljarnas talan. Istället hänvisar han all mediekontakt till de två toppnamnen Nicolás Westrup och Bengt Johansson.