Ryttarförening i konkurs

Ronneby Artikeln publicerades

Efter att antalet ridelever minskat har Johannishus Ryttarförening satts i konkurs.

Foto: Marcus Palmgren

Efter att själva ha ansökt om konkurs beslutade Blekinge Tingsrätt under tisdagen att Johannishus Ryttarförening sätts i konkurs.

Anledningen är att de har kommit i obestånd och ser ingen förbättring inom den närmsta framtiden. Enligt ansökan ser de att antalet ridelever minskar och det gör att de inte klarar av att bedriva ridskolan längre.

– Vi har haft det tufft under en längre tid och vi var nära konkurs redan förra året, men då sålde vi vår anläggning och kunde därmed betala våra skulder och löner till våra anställda, skriver styrelsen i ansökan om konkurs.

Enligt ryttarföreningens hemsida har de 220 medlemmar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.