Ronneby har fått en alldeles egen VIP-salong

Ronneby Artikeln publicerades
12 bilder
Foto:Staffan Lindbom

En ny era inleds på Centrumbiografen som funnits sedan 1937.

På fredag är det nämligen premiär för den nya VIP-salongen.

– Det känns fantastiskt, säger ägaren Tomas Forsberg.

Han har drömt om det i elva år. Nu är äntligen den nya salongen på plats hos Centrumbiografen i Ronneby. Arbetet har pågått sedan förra hösten och på onsdagen kunde ägaren Tomas Forsberg visa upp sin nya salong. På plats fanns också Ronnebyhus vd Peter Persson, Mats Du-Bar tekniskchef på Ronnebyhus och Jan-Eric Månsson från Skanska. Det är Ronnebyhus som har hållit i arbetet då det är deras lokal.

– Det var väldigt mycket arbete i början att ens kunna tänka sig att vi skulle kunna ha en biosalong här. Men till slut fick vi allt på plats och det blev ett fantastiskt slutresultat, säger Mats Du-Bar.

Vad landade kostnaden på allt det här?

– Vi hade budgeterat för lite över sju miljoner och slutnotan landade på några hundratusen över det. I den summan ska dock de tre nya lägenheterna i samma hus som salongen räknas in plus lite annat som är gjort i hela biografen.

När det gäller kostnaden för Tomas Forsberg så har han investerat för två miljoner i nya salongen.

– Det är pengar som jag inte kommer få igen på lång tid, men jag gör det här för många år framöver, säger han.

I den nya salongen finns det 38 platser där varje har nedfällbara säten. För de som väljer att sitta längst fram finns det en fotpall som man kan lägga upp benen på. Den som i stället väljer platserna längst bak erbjuds ”love seats” där man kan fälla upp armstödet och kanske ha lite extra mysigt med sin partner.

– Det gäller att erbjuda det lilla extra och det gör vi. Jag tror knappt någon annan biograf erbjuder varken ”love seats” eller fotpall.

Den officiella premiären för VIP-salongen som den ska heta är på fredag klockan 18.00 när filmen ”The Founder” visas. Därmed kommer Centrumbiografen att kunna erbjuda betydligt fler filmvisningar varje vecka nu.

– Om vi låg på runt 15 i veckan tidigare så kommer det bli runt 25 nu. Vi kan framför allt när en riktigt stor film har premiär som typ Star Wars så kan vi nu även erbjuda något annat. Tidigare blev det så att en film kunde ockupera stora salongen en hel vecka, säger Tomas.

Dessutom kommer salongen att vara tillgänglig för företag som vill hyra in sig och hålla konferens där.

– Vi har redan fått in flera bokningar för konferenser. Det känns jättebra att allt är färdigt nu, säger Forsberg.