Rockgalan lockade storpublik

RONNEBY Artikeln publicerades

Kön ringlade sig från Kvitterplatsen till parkeringen vid Wienercafét.

Men så handlade det också om fritidshemmens årliga rockgala.

En given succé - precis som vanligt.

Syrenen på Fredriksbergsskolan inledde årets rockgala på Kvitterplatsen i Brunnsskogen.
Foto: Christian Hylse
Syrenen på Fredriksbergsskolan inledde årets rockgala på Kvitterplatsen i Brunnsskogen.

Rockgalan är sedan flera år tillbaka fritidsbarnens stora musik- och galakväll. Här får barnen, i åldrarna sex till tio år, chansen att vara rock- och dansstjärnor för en kväll.

Den här torsdagen i maj bjöd Brunnsskogen och Kvitterplatsen inte bara på vältajmad försommarvärme utan också sann musikalisk glädje.

19 grupper från kommunens samtliga fritidshem stod på scen, från inledande Syrenen, Fredriksbergsskolan till de avslutande fritidsbarnen från Espedalsskolan.

All musik uppskattades inte av alla.
Foto: Christian Hylse
All musik uppskattades inte av alla.

Låtmässigt handlade det som vanligt om främst glad sommarpop av Samir & Victor, Molly Sandén och Darin. Laleh förblir en favorit på rockgalan och även Avicii hyllades med en färsk tolkning av hitsingeln ”SOS”.

Ändå var det sannolikt fritidsbarnen på avdelningen Kosmos från Skogsgårdsskolan som sammanfattade den två timmar långa och både bildligt och bokstavligen talat varma kvällen med en enkel men alldeles självklar logik - ”Fritids är kul”.

Årets rockgala på Kvitterplatsen

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.