Restaurangbolag i konkurs

Listerby/Karlskrona Artikeln publicerades

Restaurangbolaget låg bakom ett par större satsningar, men kunde inte betala sina skulder. Nu har det försatts i konkurs.

Restaurangbolaget Skärgårdsköket i Blekinge, hemmahörande i Listerby, har försatts i konkurs. Företaget som bland annat ligger bakom satsningar på Carlskrona Golfklubb, Almö samt på Bryggaregården, har ansökt om konkursen med anledning av att man inte kan betala sina skulder.

Konkursen berör Karlskrona Golfklubb där företaget driver restaurang och också samarbetat med klubben kring en satsning på dansbandskvällar.

– Jag känner inte till att det har gått i konkurs. Dansbandskvällarna var en satsning över vintern. Den avslutades i februari och någon fortsättning har inte varit på tal. Men restaurangen är öppen i dag och jag har inte hört att något annat skulle vara aktuellt, sa Anders Johansson, klubbchef i Carlskrona Golfklubb under onsdagsförmiddagen.

Advokat Per Swahn är utsedd till konkursförvaltare:

– Jo, restaurangen är öppen i dag. Vi håller på att prata med klubben och personalen om den ska fortsätta vara öppen eller inte, i avvaktan tills att någon ny kan ta över. Det blir öppet ett tag till i alla fall för matserveringen, även om alkoholtillståndet ryker i samband med en konkurs. Men jag tror att det finns goda förutsättningar att någon ny tar över, sa han under onsdagen.

Golfklubben äger för övrigt det mesta av inventarierna som tillhör restaurangen, inte minst köksutrustningen.

Cateringverksamheten på Bryggaregården, som varit knuten till företaget i konkurs, har inte varit i gång sedan en tid tillbaka.