Prisade företagare på landsbygden och i centrum

RONNEBY Artikeln publicerades
Foto:Staffan Lindbom

Två landsbygdsutvecklare, tre UF-företagare och makarna som byggt sin butik på engagemang och kreativitet. Det är pristagarna i årets ”Människor och företag i framkant.”

Nästa helg hålls näringslivsmässan Ronneby NU på Blekinge convention center. Årets pristagare kommer självklart att finnas där.

UF-företagarna Jakob Nöjd och Alfred Lundqvist blev årets UF-företag med sitt Spinner UF.

– Vi fick faktiskt en ny order på 500 spinners i veckan, berättar Jakob Nöjd.

  Den tredje Hugo Stavervik var inte med på prisutdelningen. Företagets spinners tillverkas med bland annat vattenskärningsteknik och lackering i Ronnebys lokala näringsliv.

  – Det är tack vare stöd från näringslivet som vi lyckats.

  – De har hjälpt oss att utveckla produkten, sa Jakob Nöjd.

  Företagaren Mats Paulsson blev glatt överraskad av att han var en av pristagarna. Tillsammans med Tommy Kalmteg tog han emot priset Årets Ronneby NU:are. Båda är aktiva i Blomstrande Bygden i kommunen.

  Det är kommunens näringslivsråd, där kommunalrådet Roger Fredriksson är ordförande, som delar ut priset.

  – Och det är konkurrens om priset, i år var många nominerade, sa Roger Fredriksson vid prisutdelningen.

  Mats Paulsson och Tommy Kalmteg prisade för sitt engagemang för företagande på landsbygden. Tommy Kalmteg sa att det är tacksamt att få uppskattning för den tid och det arbete som han och de andra lägger ned.

  – Livet är fullt av överraskningar, konstaterade Mats Paulsson som lämnat Eringsboda för att mingla med andra företagare på prisutdelningsceremonin.

  Och så var han själv en av pristagarna.

  Årets Nyföretagare blev Subhi Ali Subhi och Olga Sakova som driver uraffär och guldsmedja i Ronneby centrum. Ronny Johannesson, ordförande i Nyföretagarcentrum, delade ut priset.

  – Årets pristagare sticker ut lite extra, de är ett väldigt bra exempel på hur företag kan byggas, sa Ronny Johannesson.

  Och pristagarna var mycket glada över utmärkelsen.

  – Vi vill gå vidare och utvecklas ännu mer, sa Subhi Ali Subhi och Olga Sakova.