Påkörd man misstänks för vårdslöshet i trafik

Listerby Artikeln publicerades
Det var mörkt på vägen och föraren i personbilen hann inte väja undan när han såg en gående man på E 22. Polisen har kunnat höra den påkörda mannen under dagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det var mörkt på vägen och föraren i personbilen hann inte väja undan när han såg en gående man på E 22. Polisen har kunnat höra den påkörda mannen under dagen.

Den man i 50-årsåldern som blev påkörd på E 22 mitt i natten kunde höras under söndagen.

– I nuläget är den skadade mannen misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger inre befäl Jessica Mårtensson.

Efter söndagens förhör har polisen fått en förklaring till varför mannen befann sig ute på E 22 vid Förkärla klockan halv tre på natten mot söndag. Men inre befäl Michael Hesselberg ville på söndagen inte berätta orsaken.

Det är en vägsträcka med mitträcke och den tillåtna hastigheten är 100 kilometer i timmen.

– Föraren av bilen har uppgett att han försökte väja undan när han fick syn på den gående mannen, säger inre befäl Jessica Mårtensson vid polisen i Karlskrona.

Föraren lyckades få ner hastigheten något, men hann inte väja tillräckligt. Mannen träffades av bilen och även om han skadades allvarligt uppger polisen på söndagen att hans tillstånd är stabilt.

– Det var två personer i bilen och föraren chockades svårt och togs om hand av ambulanspersonal direkt på plats. Den påkörda mannen, som är i 50-årsåldern fördes till sjukhuset för vård.

Trots att mannen kan vara allvarligt skadad och den som blev påkörd, är han den som polisen menar är vållande till olyckan.

– Mannen anses som en trafikant och det är inte tillåtet att gå på E 22. Det finns gång- och cykelväg på den sträckan och i nuläget är han misstänkt för vårdslöshet i trafik, säger Jessica Mårtensson.

Vägen stängdes av under räddningsarbetet men kunde öppnas igen för trafik ganska snart efter olyckan.

– Vi ska ta kontakt med sjukhuset under dagen för att få en uppdatering om mannens skador. Och då hoppas vi även kunna få svar på varför han gick ute på vägen.

Polisen har upprättat en förundersökning om olyckan och ansvaret.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.