Nytt kafé slår upp portarna

Karön Artikeln publicerades
Matilda Skog kommer under minst en månads tid att driva ett kafé på Karön.
Foto:PRIVAT
Matilda Skog kommer under minst en månads tid att driva ett kafé på Karön.

Har du länge velat ta en fika på Karön?

Nu är det möjligt efter att ett kafé slog upp dörrarna i onsdags.

– Det är många som har önskat fika på Karön, säger Matilda Skog.

Under sommarmånaderna är Karön en av de mest välbesökta platserna i Ronneby kommun. Många turister tar sig ut för att bland annat vandra. På ön ligger Restaurang Karön som serverar buffé fredagar och söndagar vilket man kommer att fortsätta med. Men nu har ägaren Prajay även valt att slå upp portarna till ett kafé på ön i samma byggnad som restaurangen.

– Det kändes som en bra grej, det är många som har önskat fika på Karön. Så då kände vi att vi vill få i gång Karön lite mer nu med ett kafé som har öppet måndag till fredag, säger Matilda Skog som kommer att driva den dagliga verksamheten av kaféet.

Mitt emot Karön på Ekenässidan så finns restaurangen Villa Vassen som har öppet varje dag under sommaren och servera både lunch och mat på kvällarna. Tanken är att kaféet ska bli ett komplement till det.

– Vi kommer att servera lite olika kakor, pajer, glass och kaffe. Vi kör lunch på Villa Vassen och fika här så att det blir lite variation.

Är Karön i behov av ett kafé?

– På Karön har det varit mer bröllopsbokningar och sedan att folk kommit för buffén på fredagar och söndagar. Men det är mycket folk som vandrar runt här och då kan de vara sugna på en fika efter det så behovet finns nog.

Kaféet kommer att ha öppet minst en månad framåt och hade premiär i onsdags.

– Eftersom det inte har varit daglig verksamhet här tidigare så är det svårt att säga hur det går. Det blir en testsommar. Vi kommer att ha öppet en månad framåt, så länge det är bokat här, avslutar Matilda Skog.