Nytt kafé klart för flygplatsen

Kallinge Artikeln publicerades
Nu slipper flygstationschef Mona Glans själv servera kaffe till flygpassagerarna.
Foto:Simone Hansen
Nu slipper flygstationschef Mona Glans själv servera kaffe till flygpassagerarna.

Nu tar Selmtec café och restaurang över flygkaféet på Ronneby Airport. Sedan Contans konkurs den 9 oktober har flygplatsen varit utan kafé.

Flygstationschef Mona Glans är lättad över att frågan nu är löst efter att ha varit utan serveringen i drygt en vecka.

Efter konkursen inledde Mona Glans samtal med konkursförvaltaren till Contan för att hitta en lösning. Men det lyckades inte. Däremot var det flera entreprenörer som hörde av sig och var intresserade att ta över.

Därför var det personalen på flygplatsen som fick servera kaffe tillfälligt till passagerarna. En lösning som bara var en nödlösning.

Men nu ska det alltså återgå till det vanliga i och med att Selmtec café tar över serveringen på flygplatsen. Övertagandet sker den första november. Kaféet kommer ha ett samarbete med Maxi ICA Stormarknad Ronneby som kommer leverera produkter, enligt pressmeddelandet från Ronneby Airport.

– Vi är glada att Ronneby Airport får ett café som kommer erbjuda våra resenärer ett anpassat utbud till bra priser. Ronneby Airport har hittills i år haft en ökning av resenärer med fem procent och vi är övertygade om att det här konceptet kommer passa våra resenärer, säger Mona Glans.