Nysatsning på solenergi

RONNEBY Artikeln publicerades
Göte Karlsson och Örjan Nilsson, Elcom, tar första spadtaget tillsammans med kommunalrådet Roger Fredriksson (M) och näringslivschefen Torbjörn Lind.
Foto:Ann-Marie Andersson
Göte Karlsson och Örjan Nilsson, Elcom, tar första spadtaget tillsammans med kommunalrådet Roger Fredriksson (M) och näringslivschefen Torbjörn Lind.

Nu bygger Elcom nytt i Viggenområdet intill E22. Utvecklingen av solenergin ska ta fart i de nya lokalerna som ska stå klara i sommar.

Elcoms vd Örjan Nilsson och marknadskoordinatorn Göte Karlsson, är otroligt nöjda med hur kontakterna med Ronneby kommun fungerat. I våras flyttade Elcom samman med Mapa, som man då just köpt upp, i lokaler på Kockumsområdet i Kallinge.

– Men lokalerna visade sig inte vara riktigt optimala för vår utveckling av produkter för solenergi, säger Göte Karlsson.

– Därför vände jag mig till kommunens näringslivschef Torbjörn Lind.

Och på den vägen är det. På fredagen togs det symboliska första spadtaget för den närmare 500 kvadratmeter stora byggnaden som ska slås upp. Markområdet är drygt 5 000 kvadratmeter, intill E22 och väg 27.

– Kombinationen på Viggenområdet av företag som Elcom och varuhus är väldigt bra för båda parter, konstaterar kommunalrådeet Roger Fredriksson (M).

– Vi har ett fantastiskt bra läge, säger Örjan Nilsson.

Elcom som arbetar inom el, it och säkerhet, behöver anställa ett tiotal servicetekniker, men det är brist på utbildade kyl– och värmetekniker.

Göte Karlsson berättar att företaget nu ska bygga upp en center för svensk solenergi med sitt sortiment av solpaneler i kombination med värmepumpar.

Elcoms kunder finns bland myndigheter, företag och i byggsektorn. Cirka 30 procent av kunderna finns bland hushållen.