Han tar över det blekingska sommarparadiset

RONNEBY Artikeln publicerades
Daniel Ekberg, vd för Karöbolaget AB som har tagit över arrendet för Karön, Villa Vassen, gästhamn och ställplatser.
Daniel Ekberg, vd för Karöbolaget AB som har tagit över arrendet för Karön, Villa Vassen, gästhamn och ställplatser.

Den nye arrendatorn har stora planer för både restauranger och stugby. Nu satsar affärsmannen Daniel Ekberg med kompanjoner på en större verksamhet som består av flera delar.

En helt ny arrendator tar över de båda restaurangerna, Karön och Villa Vassen i Ekenäs, från och med den 1 januari. I arrendepaketet ingår även Karöns stugby, gästhamnen i Ekenäs, ställplatser, samt båttrafik till och från Karön.

Det är det relativt nybildade Karöbolaget AB, som bara för några dagar sedan, vann upphandlingen med kommunen. Mannen bakom bolaget är Daniel Ekberg, med rötter i Ronneby. Han ska nu satsa stort på det som han själv beskriver som en hel verksamhet.

– Det här är inte bara en krog utan en hel verksamhet. Det är en stor grej och jag tror att det är bra att lägga allt i samma korg.

Han och hans två kompanjoner, Lars Millevik och Kjell Persson, har alltså stora planer för framtiden. Ett helhetskoncept med en långsiktighet är viktig, menar han och ser hela arrendet som ett stort åtagande med verksamhet året runt. Det kommer också att bli nya arbetstillfällen inom flera områden, både året runt och säsongsanställda. Kontraktet, som ska skrivas nästa vecka, sträcker sig tre år framåt med möjlighet till förlängning med ytterligare tre år.

Vem är då Daniel Ekberg? Han bor i Stockholm och har ytterligare två företag, varav ett är ett investmentbolag. Någon bakgrund i restaurangvärlden har han inte, men har ändå många idéer och ett stort intresse för både restauranger och de övriga delarna som ingår i arrendet.

– Nej jag är inte en restaurangmänniska men jag har ett stort intresse för mat och är duktig på att laga mat, säger han med ett skratt.

Att han själv ska stå bakom grytor och stekpannor är inte aktuellt. Han kommer däremot att tillbringa mycket tid i Ronneby för att vara med i driften av verksamheten.

– Jag har ett sommarhus i Ekenäs, bara 100 meter från Villa Vassen. Jag kommer att vara på plats en hel del och målet är nu att Karön ska blomma upp och att vi återskapar hur det en gång var där.

Daniel Ekberg vill ännu inte avslöja så mycket om framtidsplanerna.

– Det jag kan säga är att vi ska lägga mer fokus på marknadsföring och artister.

Enligt Ida Karlsson, fastighetsförvaltare vid Ronneby kommun, fanns det fyra anbudsgivare i upphandlingen. Men det var Karöbolaget som presenterade sina planer på bästa sätt.

– Det handlade om en presentation av mål, marknadsföring, öppettider och evenemang. Nu hoppas vi på ett bra samarbete och att de vill utveckla det till att bli ett sommarparadis.