Nu kan du hyra uppblåsbara kajaker

Ronneby Artikeln publicerades
Thomas Masseck har länge funderat på vad han ska ha för sidoprojekt här i livet. Till slut hittade han det och startade upp en uthyrning av uppblåsbara kajaker.
Foto:Andreas Blomlöf
Thomas Masseck har länge funderat på vad han ska ha för sidoprojekt här i livet. Till slut hittade han det och startade upp en uthyrning av uppblåsbara kajaker.

Att paddla kajak är ofta en populär aktivitet på sommaren. Nu hoppas Thomas Masseck att folk ska se till den senaste kajaken, den uppblåsbara.

– Jag hoppas folk ska se enkelheten i detta, säger han.

Till vardags jobbar Thomas Masseck som rektor på Hobyskolan. Men han har länge velat ha ett sidoprojekt och har testat massor med olika saker där fotografi varit en stor del. Men nu har han till slut hittat sin grej. Nämligen uppblåsbara kajaker där Thomas har startat en hemsida, Blekinge Airkayaks, där man kan hyra kajakerna.

– Det här är inget som finns i Sverige men i USA är det stort och jag importera kajakerna därifrån med hjälp av en generalagent i Stockholm. Så jag har både singel och dubbelkajaker men även sup som blivit väldigt populärt nu, säger han.

Det fungerar så att man får hyra en väska där kajak, paddel, flytväst och pump ingår och det hela väger 12 kilo.

    – Det går fort att blåsa upp kajaken, mellan fem till sju minuter och när man ska släppa ut luften så öppnar man bara en ventil så är den ute på nolltid.

    Thomas har genom åren själv paddlat mycket och han vill framför allt lyfta fram enkelheten.

    – Man behöver inte någon bil utan man kan ta den på ryggen om man vill. Den stora fördelen mot en vanlig kajak är att de här är så flexibla och jag hoppas folk ska se enkelheten med detta. En vanlig kajak är ofta rätt otymplig.

    Och verksamheten med att hyra ut kajaker är ny, i bara en dryg vecka har han hållit på. Vill man hyra en kajak så kan man antingen hämta den hemma hos Thomas i Ronneby eller så kör han ut dem.

    – Det känns verkligen som jag hittat rätt nu med det här projektet, säger en nöjd Thomas Masseck innan hang er sig ut på havet i en kajak.