Misstänkt matförgiftning ledde till inspektion
Efter att anmälan om misstänkt matförgiftning, åkte en av kommunens miljöinspektörer till det aktuella matstället. Då hittades flera brister i mathanteringen.
Stora delar av serveringslokalen är väldigt sliten och i stort behov av renovering. Många skåpsdörrar visade sig vara så slitna att de inte kan hållas rena. Det visade sig också att färskvaror, som till exempel kycklingfiléer, förvarades i plastlådor på golvet i köket. En plastbytta användes till panering av filéer och den var smutsig med rester av rå kyckling.
Överlag var det smutsigt i både kök och på personaltoalett och det saknades tvål vid handfatet på toaletten.
En värmeanläggning för kebabkött, visade sig ha för låg temperatur och termometer saknades. Inspektören uppger i sin rapport, att det är svårt att avgöra om den eventuella matförgiftningen var orsakad av restaurangen, eftersom inga livsmedel var sparade från den dag som gästerna var där.
Företaget måste nu, bland annat, redovisa en plan för renovering och en uppföljande kontroll kommer att göras.