Många hästkrafter fyllde Brunnsparken

Ronneby Artikeln publicerades
Jörgen Nilsson från Rödeby fanns på plats, här i sin röda Ford Mustang från 1971. 12 bilder
Foto:Andreas Blomlöf
Jörgen Nilsson från Rödeby fanns på plats, här i sin röda Ford Mustang från 1971.

För fjärde året i rad samlades motorentusiaster när Brunnsparken fylldes med fräsiga bilar för Pony and Muscle Car.

– En fantastiskt trevlig tillställning, säger Thomas Lövgren.

I början av juli arrangerades årets Nostalgia. Nu drygt en månad senare var det dags för nästa stora bilevenemang i Brunnsparken när Pony and Muscle Car hölls för fjärde året i rad. En som hade tagit sig långväga till Ronneby och kört 45 mil ner till Blekingeorten under fredagen var Thomas Lövgren från Eskilstuna.

– Det är tredje året som vi kommer hit och det är ett himla trevligt evenemang. Sedan är det himla fint här i brunnsparken och så är det perfekt med att kunna bo på hotellet så nära intill, säger han.

Vad kom då Thomas dit med för bil? Jo en Ford Mustang Hot Wheels som bara finns tillverkad i 1 500 exemplar. Bilen köpte han dessutom helt ny 2013.

– Den hade rullat 40 mil då och jag köpte den som en 50-års present till mig själv. Jag har alltid varit intresserad av bilar men fått prioritera bort det en del medan barnen växte upp. Nu har de blivit stora och då unnade jag mig den här när man har lite mer ekonomi till det. Det är ju ingen billig bil om man säger så.

Men Thomas var inte den enda som kom längre ifrån, faktum är att det kom besökare med sina bilar från stora delar av södra Sverige och även andra länder som Danmark och så långt bort som Portugal. Men det fanns även lokalbefolkning på plats så klart och en av dem var Jörgen Nilsson från Rödeby.

– Jag var här förra året med och det är en trevlig tillställning. Det är en perfekt miljö här för att arrangera detta, säger han.

Med sin röda Ford Mustang årsmodell 1971 så berättar Jörgen att han alltid varit bilintresserad.

– Motorer och teknik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Den här bilen köpte jag i mars förra året och då var den rätt sliten. Så jag har sedan dess fixat mycket med den, men den är ännu inte färdig och det ska den aldrig bli. Då försvinner känslan om allting är färdigt.

En som var nöjd med uppslutningen och att regnet mestadels höll sig borta var en av de ansvariga för evenemanget i Johnny Åberg.

– Vi räknade med mellan 400 till 500 bilar vilket det nog blev så jag är jättenöjd med allting, säger han.