Majblommorna gör comeback i Bräkne-Hoby

BRÄKNE-HOBY Artikeln publicerades

Det var några år sedan sist.

Men nu säljer barnen på Hobyskolan majblommor igen.

Allt tack vare eldsjälarna Ina Janninge och Helene Lindqvist.

Några av treorna på Hobyskolan som nu ska sälja majblommor.
Foto: Christian Hylse
Några av treorna på Hobyskolan som nu ska sälja majblommor.

Egentligen hade hon gått i pension. Men nu är hon tillbaka på Hobyskolan. Ina Janninge var förr drivande kraft bakom majblommeförsäljningen. Sedan slutade hon som lärare och försäljningen hamnade i träda. Tills nu.

– Jag tänkte att nu var det dags igen. Jag vet att många barn tycker det är så roligt och inte minst givande att sälja majblommor.

42 treor och fyror på skolan fick sina gröna väskor under torsdagsförmiddagen.

När BLT hälsar på så håller en samling stolta elever på att packa sina väskor. De är redo att ge sig ut och sälja, när väl skolan är slut för dagen.

– Jag ställer mig utanför affären och tänker göra det före alla andra, säger Ella Risberg, som dock där och då avslöjade sin taktik inför öppen ridå.

De flesta är välbekanta med Majblommans syfte. Det handlar om att motverka barnfattigdom och hjälpa barn som lever i familjer med utsatt ekonomi. Pengarna som samlas in används också för att påverka beslutsfattare i frågor som rör barns rättigheter samt för att finansiera forskning som ger barn bättre förutsättningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.