Lundberg startar nytt parti

Ronneby Artikeln publicerades

Ronnebyprofilen Tomas Lundberg har fått sitt nya parti ViV godkänt av Valmyndigheten. Nu hoppas han att partiet kan lägga grunden för en förändring i kommunen.

– Nästa steg är att få ihop valsedeln, säger han.

Tomas Lundberg startar ett nytt parti, ViV, Vi i Verkligheten Ronneby. Tidigare i år uteslöts han av Sverigedemokraterna, efter att ha upplevts som hotfull när han ställde frågor som rörde den kommunala verksamheten.
Foto: Ann-Marie Andersson
Tomas Lundberg startar ett nytt parti, ViV, Vi i Verkligheten Ronneby. Tidigare i år uteslöts han av Sverigedemokraterna, efter att ha upplevts som hotfull när han ställde frågor som rörde den kommunala verksamheten.

Tomas Lundberg fortsätter inom politiken och den här gången med sitt nystartade parti ViV, Vi i Verkligheten Ronneby. Och det som utgör grunden i partiprogrammet är demokrati och jämställdhet, menar han själv.

– Några av de frågor vi kommer att arbeta med är integration och assimilation. Vi vill också göra något positivt av den stora invandringen, och vi vill visa att vi inte backar från demokratin.

Tomas Lundberg sitter i dag som politisk vilde i kommunfullmäktige och han har kvar sitt uppdrag som en av kommunens revisorer. Tidigare i år uteslöts han av sitt dåvarande parti, Sverigedemokraterna, efter flera incidenter där han upplevdes som hotfull.

Redan då klargjorde Tomas Lundberg att han hade för avsikt att starta ett helt nytt parti i Ronneby. Nu har han kommit en bit på väg och bara för ett par dagar sedan fick han partiet godkänt och registrerat av Valmyndigheten.

– Hittills har vi ett 60-tal namnunderskrifter som vi kunde visa för Valmyndigheten, säger Tomas Lundberg.

Vem tror du kommer att rösta på er?

– Jag tror att vi kan hitta väljare bland alla dem som är bekymrade över situationen i Ronneby. Vi är inte ett invandrarfientligt parti, vi välkomnar alla som individer, men inte som jihadister.

Hur kommer ni att arbeta inför valet i höst?

– Vi ska jobba utåtriktat och vi ska göra besök i olika verksamheter. Felet som många politiker gör är att de sitter inne i sammanträdesrummen. Vi vill istället ut och lyssna på människor så att vi kan blicka framåt och förändra kommunen till något positivt.