”Låt företaget behålla lokalen längre”

RONNEBY Artikeln publicerades
Willy Persson, ordförande i Företagarna, vill ge Sköneviks buss möjlighet att stanna.
Foto:Johanna Rundgren
Willy Persson, ordförande i Företagarna, vill ge Sköneviks buss möjlighet att stanna.

Willy Persson är ordförande i föreningen Företagarna. Han ser fram emot kommunens satsning ute på Östra piren i Ronnebyhamn, men det finns delar som oroar.

Ett av företagen som bestämt sig för att flytta och bygga nytt i Viggenområdet, är Sköneviks buss. Flytten sker i slutet på oktober.

– De nya lokalerna är inflyttningsklara i mitten på mars, säger Willy Persson.

Företaget har erbjudits ersättningslokaler i Kockumsområdet i Kallinge under mellantiden. Kommunens industri– och fastighetsbolag Abri sätter nu i gång rivning av de byggnader de äger på Östra Piren.

  Sköneviks buss hyr sina lokaler av Ronneby kommun och de ska också rivas. Sköneviks buss är sedan länge medlem i Företagarna.

  – Varför kan inte Sköneviks buss få stanna i sina nuvarande lokaler där, tills de nya lokalerna på Viggenområdet är inflyttningsklara, undrar Willy Persson.

  Nu får Sköneviks buss behålla ett kontor på Östra piren, ha sina fordon på Kockumsområdet och sköta fordonstvätt på en tredje plats.

  – Från kommunen prata man om hur viktiga småföretagarna är, säger Willy Persson. Sköneviks buss är ett stabilt familjeägt småföretag.

  När kommunstyrelsen beslutade om rivningarna på Östra piren, var Willy Persson tjänstgörande ersättare för Kristdemokraterna.

  – Jag sa nej till rivning av Sköneviks lokaler för att de skulle få vara kvar ett halvår till.

  I veckan ska kommunfullmäktige ta beslut.