Villa brann ner - ägaren larmade räddningstjänsten

Belganet Artikeln publicerades
Villan utanför Hallabro totalförstördes i den kraftiga branden.
Foto: Carl Carlert
Villan utanför Hallabro totalförstördes i den kraftiga branden.

En villa vid Galtsjövägen väster om Hallabro brann ner under onsdagseftermiddagen. Det var ägaren själv som larmade räddningstjänsten.

Larmet kom vid 14.40 på onsdagseftermiddagen då ägaren kom hem till sin villa vid Galtsjövägen och såg den kraftiga rökutvecklingen.

Redan när räddningstjänsten kom till platsen var villan övertänd. Branden ska ha varit som kraftigast på övervåningen, men spred sig snabbt till husets nedervåning.

– Det är en fullt utvecklad brand. Vi har fått kontakt med ägaren och ingen person ska befinna sig i huset, säger Anna Henningsson, räddningschef för Räddningstjänsten Östra Blekinge strax före klockan 15.

Deltidskåren i Hallabro var först på plats och förstärks av heltidskåren i Ronneby och Tingsryd.

– Det var inget att göra eftersom villan var övertänd redan när vi kom. Vi var tvungna att låta den brinna ner och fokusera på att förhindra spridning, säger räddningsledare Stefan Eriksson vid 18-tiden.

Tack vare vädret fanns det aldrig någon spridningsrisk.

– Vi fick hjälp från ovan den här gången, både av regnet i dag och att det redan är blött i marken.

Det ska ha funnits ett vapenskåp på ovanvåningen som gjorde rasrisken större, men enligt Stefan Eriksson hindrade det inte räddningsarbetet.

Efterbevakningen pågick fram till klockan 20.30 på onsdagskvällen. Orsaken till branden är inte fastställd och enligt räddningsledaren finns det i nuläget ingen misstanke om brott. Ingen person ska ha kommit till skada.

– Men det är ju en polisiär sak och polisen ska genomföra en teknisk undersökning under morgondagen när platsen svalnat, säger Stefan Eriksson.