”Bara någon minut bort så hade hela lägenheten brunnit”

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Samuel Abrahamsson 2 bilder
Foto: Samuel Abrahamsson

Det brann kraftigt på en balkong i ett flerfamiljshus på Hjorthöjden på måndagsförmiddagen. Inga personer kom till skada.

Det var klockan 09.30 på måndagsmorgonen som larmet inkom till SOS om en brand i en lägenhet på Hjorthöjden i Ronneby. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats där det brann på en balkong.

– Branden startade på balkongen och det slog ut både lågor och rök när vi kom fram till lägenheten, säger räddningsledaren Jonas Kullberg.

Familjen som bodde i lägenheten hade snabbt tagit sig ut från bostaden och ingen person kom till skada. Däremot kommer de inte att kunna bo där nu på ett tag.

– Men det är redan klart med ett tillfälligt boende åt familjen.

Kullberg menar också att det var på håret innan hela lägenheten hade börjat brinna.

– Det var bara någon minut bort så hade hela lägenheten brunnit. Så tajt var det. Det brann aldrig inne i lägenheten nu men det blev väldigt skadat ändå. Hela köket och hallen var rök och värmeskadat och det går inte att bara tvätta av det.

Räddningstjänsten sökte även med värmekamera med hjälp av stegbil för att se så att branden var släckt.

– De lägenheterna ska stå emot bränder en timme, men risken hade varit att det hade tagit sig uppe i taket. Men det klarade sig, säger Jonas Kullberg.

Vad som orsakat branden är dock inget han vill spekulera i.

– Jag kan spekulera men det blir bara gissningar då så det är ingen mening att försöka. Det är något som den tekniska undersökningen får visa, säger han.