Bastubrand i källare på friluftsanläggning – ”helt utbränd”

Karlsnäs Artikeln publicerades
Foto: Pontus Lundahl/TT

Räddningstjänsten ryckte under morgonen ut på en brand på friluftsanläggningen i Karlsnäs, där det pågick en kurs för ungdomar.

– Bastudelen i källaren är helt utbränd, säger Stefan Eriksson.

Larmet till SOS om en brand på friluftsanläggningen i Karlsnäs kom strax innan klockan nio på onsdagsmorgonen.

En stund senare sa Stefan Eriksson vid räddningstjänsten:

– Det handlar om en brand i en bastu i källarplan till huvudbyggnaden i Karlsnäs. Släckning pågår, jag kan inte säga att det är under kontroll, men vi jobbar på.

Är det några personer skadade?

– Inte som jag fått till mig.

Finns det någon teori om hur branden startat?

– Det är för tidigt att säga.

Vid tiotiden rapporterades branden intensitet har mattats av, men släckningsarbetet pågick fortfarande.

En dryg timme senare uppdaterades läget:

– Vi har två man kvar för bevakning, och räknar med att behöva vara kvar i en, en och en halv timme till för att säkerställa. Sen återstår för ansvariga att ta över samt sanering, säger Stefan Eriksson.

Bastudelen i källaren bedöms som helt utbränd, medan övriga byggnaden klarat sig.

– I och med att det är en stor träbyggnad finns oro och rädsla för att det ska sprida sig i trossbotten med mera. Men det har klarat sig.

Enligt SVT Nyheter Blekinge har det varit en ungdomskurs på Karlsnäsgården.

– Det har varit någon kurs här och ett tjugotal ungdomar satt och åt frukost när de kände av rökutvecklingen, säger Stefan Eriksson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.