Kyrkan såldes för 4 000 kronor

Ronneby Artikeln publicerades

Office IT Partner slängde upp degen - och lade beslag på hela kakan.

Heliga Kors kyrka, eller i alla fall pepparkaksvarianten av den, är såld för 4 000 kronor.

Det är Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i Ronneby som för tionde året i rad säljer ett ”pimpat” pepparkakshus där pengarna går oavkortat till välgörande ändamål. Kontoren i närområdet gör också samma sak, men förstås med olika byggnader.

– Senaste åren har vi fått tänka ut vad det är vi vill göra för hus, oftast i anknytning till orten. Sedan skickar vi in ritningarna till Ninas Konditori i Mörrum som bakar upp pepparkakorna. Vi samlas sedan där för att bygga ihop och pynta husen, säger Nellie Persson, mäklarassistent.

I år gick pengarna till Jontefonden, en stiftelse som främjar arbetet med organdonation och hjälper familjer med stora behov.

Köparen Office IT Partner fick tampas med fem andra budgivare om härligheten. Boarean uppges vara 0,6 kvadratmeter, men mäklaren uppmanar köparen att göra egen uppmätning om detta är av väsentlig betydelse.

Nästan för fin för att ätas upp? Nu är pepparkakshuset i alla fall sålt och pengarna går till välgörenhet.
Foto: Länsförsäkringar
Nästan för fin för att ätas upp? Nu är pepparkakshuset i alla fall sålt och pengarna går till välgörenhet.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.