Kölapparna redo i polishuset

Ronneby Artikeln publicerades
Polisassistent Per Petersson kunde under onsdagen välkomna besökare till receptionen i polishuset.
Foto: Staffan Lindbom
Polisassistent Per Petersson kunde under onsdagen välkomna besökare till receptionen i polishuset.

Dörren är öppen och det är bara att kliva på. Men vid lunchtid den här första onsdagen som polisstationen håller öppet, är det tomt på besökare.

Nja, någon anstormning var det väl inte tal om när polishusets låsta dörr öppnade för allmänhetens besök. Men några besökare tog tillfället i akt och Per Petersson, polisassistent, berättar att han fått hjälpa till med en handfull vitt skilda ärenden.

– Vi har faktiskt fått in ett vapen här i dag som en person var och lämnade. Och lite kompletteringar till ärenden som vi utreder.

Bredvid receptionsluckan sitter kölappsautomaten som är redo om det skulle bli trångt bland besökarna. De kan få hjälp att lämna in till hittegodsavdelningen, göra polisanmälningar, få hjälp med blanketter för vapenlicens och andra ärenden som olika tillståndsansökningar.

Och när inga besökare behöver hjälp, jobbar Per Petersson och hans kolleger på med det vanliga polisarbetet. På sikt är förhoppningen att kunna ha öppet mer för allmänhetens besök.

Hösten 2016 stängde receptionen. Kritiken har varit hård mot att polisstationen inte är öppen, inte minst mot bakgrund av de oroligheter och problem med kriminalitet, bråk och utpressning som Ronneby brottats med under senare år.