E 22 öppen igen efter flera olyckor

Ronneby Artikeln publicerades
Mitt i värsta rusningstiden inträffade en trafikolycka med flera fordon på E 22 östra utfarten från Ronneby. Köerna är redan långa.
Foto: Lotta Andersson
Mitt i värsta rusningstiden inträffade en trafikolycka med flera fordon på E 22 östra utfarten från Ronneby. Köerna är redan långa.

Efter flera olyckor och stopp i trafiken på E 22 är vägen nu öppen igen i båda riktningar vid Ronneby. Men det har i princip varit totalstopp i nästan två timmar.

En trafikolycka stoppade upp trafiken på E 22 i riktning från Ronneby östra avfarten mot Karlskrona i samband med en trafikolycka vid 17-tiden.

Och sedan dess har det inträffat ytterliga två-tre nya olyckor på vägen i samma område, mellan Gärestadskrysset och den östra infarten till Ronneby på E 22.

Det första larmet kom 16.51 och det rörde sig om två inblandade fordon, en personbil och en mindre skåpbil. Ingen människa skadades och efter en dryg halvtimme släpptes trafiken på igen och bilköerna börja röra på sig.

Då small det igen. En bil körde in i räcket och trafiken stoppades upp igen. Vid 18-tiden är det fortfarande stopp i trafiken på E 22 västerut.

Information från räddningstjänsten är att den östgående trafiken har släppts på lite till och från under tiden sedan första olyckan strax före 17-tiden.

Just nu klockan 18.11 är det stopp i båda riktningarna.

– Vi har skickat styrkor ditt både från Karlskrona och Bräkne-Hoby. Det har nog inträffat tre eller fyra mindre olyckor i området nu och det har bildats långa köer västerut, säger insatsledare Stefan Sjöholm vid Räddningstjänsten i östra Blekinge.

Är det halt på vägen?

– Det är nog lite småhalt på vissa platser. Och det vore bra om bilisterna tog det lite lugnare när det är mycket trafik, säger Stefan Sjöholm.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.