Klubb kan ta över driften av idrottsplatsen igen

Kallinge Artikeln publicerades
Jernvallen kan snart skötas av kallinge SK igen.
Foto:Samuel Abrahamsson
Jernvallen kan snart skötas av kallinge SK igen.

Kallinge SK vill ta tillbaka driften av Jernvallen. Nu planeras det för ett nytt avtal med kommunen.

Från 2013 till årsskiftet till 2017 skötte Kallinge SK driften av Jernvallen. Men efter det valde klubben att lämna över driften till Ronneby kommun som har skött det under året. Anledningen var att Kallinge inte fick något driftbidrag och det blev för tungt för klubben att ro det iland med egna pengar.

– Det blev inget kontrakt skrivet mellan klubben och kommunen så vi fick inte de driftbidragen som vi hade behövt för att driva det. Utan det var ett muntligt avtal och nästan alla av klubbens sparpengar gick till att driva Jernvallen. Det är inget vi är intresserade av utan vi vill använda våra pengar i fotbollssyfte, säger Roger Mattsson, ordförande i Kallinge SK.

Men nu vill klubben ta över driften av Jernvallen själva igen efter att ha fått en förfrågan från kommunen.

– Det var kommunen som kom och frågade oss om vi kunde tänka oss att ta över driften igen. Vi har diskuterat det lite inom klubben och har tillsatt en Jervallsgrupp och nu väntar vi på att ha ett möte med kommunen.

Och att driva Jernvallen handlar ingenting om att tjäna pengar på det menar Mattsson utan handlar helt enkelt om att det förenklar många saker.

– Det är inget vinstintresse av att vi vill driva den själva utan det är att det är nästan bara vi som är där nere, förutom på vintern men på sommaren är det bara Kallinge där. Det blir lite enklare med bokningar av planer och om man behöver flytta någon match.

Något klubben dock inte vill driva helt själva är konstgräsplanen utan där vill man ha ett samarbete.

– Den tar så mycket tid på vinterhalvåret vilket vi inte klarar av i dagsläget. Vi kan stå för bokningar, men att kommunen skottar den och sköter den på vinterhalvåret. Det är inte så mycket underhåll på sommaren. Problemet är när det kommer snö på helger så måste vi ha folk i jour och det klarar inte en sådan liten förening som vi av.

Nu väntar klubben alltså på ett möte med kommunen för att förhoppningsvis skriva på ett riktigt avtal.

– De har sagt att det måste skrivas ett riktigt avtal. Och vår egen grupp tittar på det och att det behövs något form av bidrag för att sköta planen.

Målet är att det hela ska vara klart till säsongen 2018.

– Vi har sagt att vi inte kan göra någonting det här året. Vi behöver titta på folk som ska anställas och vi ska komma fram om ett avtal och sådant tar tid, säger Roger Mattsson.