Höstlov med aktiviteter för alla smaker

Ronneby Artikeln publicerades
Serietecknaren Karolina Bång från Ronneby men numera i Malmö vet hur man lär ut denna konstart. Måndag och tisdag på höstlovet finns hon på Kulturcentrum.
Foto: Ronneby kommun
Serietecknaren Karolina Bång från Ronneby men numera i Malmö vet hur man lär ut denna konstart. Måndag och tisdag på höstlovet finns hon på Kulturcentrum.

Ronneby kommun bjuder stort när höstlovet nu närmar sig. Workshopar för de kreativa eller bad och hoppborg för den som behöver röra på sig.

Höstlov är konstlov. Det är Kulturcentrums slogan som ska locka höstlovslediga barn och ungdomar till nästa veckas aktiviteter med allt från serieteckning till modellering av figuriner tillsammans med keramiker eller återbrukskonst tillsammans med textilkonstnär.

Textilkonstnären Mimmi Nilsson från Olofström håller i en återbruksverkstad under höstlovet.
Textilkonstnären Mimmi Nilsson från Olofström håller i en återbruksverkstad under höstlovet.

Och av allt detta skapande blir det sedan utställningen konstlov som visas i skaparverkstaden på Kulturcentrum under slutet av veckan.

Frågar man biblioteket så är höstlovet ett läslov. Tipsrunda med bokpriser varje dag under lovet, eller ett lagom läskigt mysrys för den som vågar.

Man kan också få hjälp med att komma igång med ett sitt eget skrivande av författaren Charlotte Cederlund som håller i en skrivarworkshop.

Kanske finns det också några biljetter kvar till musikteaterföreställningarna med Doktor Kling och syster Violina.

Och känner man istället att ledigheten från skolan ska användas för att äntligen få skaka loss finns det gott om sådana aktiviteter också. Halloweendisco, hinderbana i simhallens bassäng, prova på parkour eller skuttande genom sporthallarna i Ronneby och Bräkne Hoby fyllda med hoppborgar av olika slag.

Kommunen bjuder på allt med hjälp av anslag från Socialstyrelsen, men en del aktiviteter kräver föranmälan eller är begränsade till vissa åldrar. Alla som går i skolan ska ha fått en folder med hela programmet, men informationen finns också på kommunens hemsida och facebook.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.