Hon får årets kulturpris

Ronneby Artikeln publicerades

Gerd Jacobsson.

Där har ni vinnaren av Ronneby kommuns kulturpris 2018.

Gerd Jacobsson kan numera titulera sig kulturpristagare. Hennes mångåriga vävarbete prisas nu av kommunen.
Foto: Johanna Rundgren
Gerd Jacobsson kan numera titulera sig kulturpristagare. Hennes mångåriga vävarbete prisas nu av kommunen.

”Priset tilldelas Gerd Jacobsson för hennes mångåriga arbete i sin vävstuga i Johannishus. Hon har med sitt stora engagemang och sin gedigna hantverkskunskap inom vävning inspirerat många som deltagit i hennes kurser”, skriver Ronneby kommun i sin motivering.

Samtidigt offentliggjordes också vinnaren av årets kulturstipendium. Det tilldelas i år konstnären Kristoffer Grip. De 10 000 kronorna ska gå till material och fortsatt arbetet i den nyetablerade ateljén i Övre Skarup i Ronneby.

”Kristoffer Grip är nu mitt uppe i ett stort projekt som hämtar inspiration i den bysantiska mosaikkonsten från 500-talet vars bildsyn senare överförts i ikonkonsten”, skriver kommunen.

Även kulturpriset innebär en summa på 10 000 kronor. Pengarna kommer från Gustav Arnolds-fonden. De två lyckliga vinnarna kommer också att tilldelas ett diplom. Prisutdelningen sker vid årets sista sammanträde i kommunfullmäktige, nästa onsdag klockan 15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.