Härlig stämning på Kallinges egen dag

KALLINGE Artikeln publicerades
Björn Sevig, 13 år är medlem i Svenska kyrkans Lajvgrupp i Ronneby Pastorat. Här provar han att skjuta med pilbåge, vilket var en av lördagens aktiviteter för ungdomarna som kom till Kallingedagen. 11 bilder
Foto:Jonas Gustafsson
Björn Sevig, 13 år är medlem i Svenska kyrkans Lajvgrupp i Ronneby Pastorat. Här provar han att skjuta med pilbåge, vilket var en av lördagens aktiviteter för ungdomarna som kom till Kallingedagen.

Musik, sång, en hoppborg och knallar som sålde allt som bör finnas på en marknad. Det var en riktig folkfest under kyrkans Kallingedag.

Det var ett myller av människor på det kuperade området utanför kyrkan. Kallingebornas intresse för sin alldeles egna dag var stort och för sjunde året i rad stod Svenska Kyrkan som värd för aktiviteterna. Barnens intresse för ponnyridning, ansiktsmålning och hoppborg skapade köer hela dagen, medan de vuxna bänkade sig framför scenen för att lyssna på sång och musik.

Svenska kyrkans Lajvgrupp fanns med och hade slagit läger intill kyrkväggen.

– Vi håller bland annat på med improviserad teater med tema fantasy-medeltid. Lajvgruppen vänder sig till ungdomar för att de ska hitta en gemenskap och ett intresse, säger Sandra Scheerlink