Brott: 20-åring gripen misstänkt för våldtäkt inför vittne

Ronneby ,
Foto: Johan Nilsson/TT

En 20-åring greps under torsdagsnatten, misstänkt för ha våldtagit en kvinna i en lägenhet – inför ett vittne. Under fredagen har husrannsakan gjorts och flera förhör hållits – dock inte med 20-åringen själv.

– Han har inte förhörts med försvarare än, och det är oklart vad han har för inställning till brottsmisstankarna. Men han ska ha våldfört sig på en kvinna i 45-årsåldern i en lägenhet, sa Thomas Boking, polisens jourhavande förundersökningsledare till BLT under fredagsmorgonen.

Frihetsberövandet gjordes 02-tiden under natten. Mannen, som är född 1999, anhölls vid 05-tiden på fredagsmorgonen.

Enligt SVT Nyheter Blekinge som var först med att berätta om brottsmisstankarna ska inte kvinnan ha behövt uppsöka vård efter överfallet.

Åklagare Stina Brindmark uppdaterade läget vid 14-tiden.

– Målsägande, som är bekant med gärningsmannen, har precis hörts men jag har inte fått någon återkoppling. Sedan ska även ett vittne som var med på platsen förhöras, och 20-åringen kommer inte att förhöras förrän under lördagsmorgonen.

Enligt Brindmark rör det sig om ett fullbordat samlag utan samtyckte.

– Husrannsakan har gjorts under dagen, och vissa beslag har gjorts.

Häktningsbegäran kan bli aktuellt senast måndag.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.