Varnar för flygande föremål – tåg ställs in

blekinge Artikeln publicerades
Foto:Johan Nilsson / TT

En storm drar in över Blekinge och får konsekvenser i trafiken.

I kväll och i natt ställs tågtrafiken på kustbanan in meddelar Trafikverket.

Även Stena Line ställer in sina turer.

Vid 10.30-tiden kom larm om ett träd som fallit och delvis ligger över vägbanan på E 22 i höjd med Förkärla, väster om Nättraby.

– Personal på plats mellan rondellerna Hasslö och Listerby har kunnat konstatera att det inte är stopp i trafiken, säger Josefine Gröndahl, informatör på Trafikverket till BLT strax innan klockan 11.30.

Samtidigt varnas för starka vindar mot kväll och natt med risk för träd och andra föremål på vägarna.

– Det gäller både väg och järnväg, säger Josefine Gröndahl.

Vid tolvtiden gick Trafikverket sedan ut med informationen att tåg ställs in under kvällen och natten mot torsdagen. I Blekinge handlar det om tågtrafiken på Blekinge Kustbana, mellan Kristianstad och Karlskrona. Den stängs av från i kväll klockan 23.00 till torsdag eftermiddag.

Trafikverket förklarar i pressmeddelandet:

”Under onsdag kväll den 13 september till och med torsdag eftermiddag den 14 september väntas en storm dra in över södra Sverige. På de banor där det finns risk att träd faller över spåren ställs trafiken in helt. De banor som är trädsäkrade kommer att trafikeras och tågen kommer eventuellt att gå med reducerad hastighet, vilket kommer att medföra förseningar.”.

Samtidigt meddelar man att flera sträckor kan komma att stängas med kort varsel beroende på utvecklingen av väderläget.

Under eftermiddagen meddelande även Stena Line att man ställer in färjetrafik till och från Karlskrona. Det gäller 21-avgången från Karlskrona samt två avgångar 21 och 23.30 från Polen.

– Vi avvaktar och ser hur det blir med nästa avgång klockan 9 på torsdagsmorgonen. Vi vet nog mer under natten, säger Jesper Waltersson, presschef på Stena Line.

DFDS Seaways har valt att tidigarelägga två turer som går under onsdagen mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen.