Delade åsikter om camping

Ekenäs Artikeln publicerades
Så här ser det ut på delar av Ekenäs camping i dag med den nya parkeringen i framkant och det nya servicehuset till höger.
Foto:Samuel Abrahamsson
Så här ser det ut på delar av Ekenäs camping i dag med den nya parkeringen i framkant och det nya servicehuset till höger.

Det nya avtalet rörande Ekenäs camping har rört upp känslorna.

Kristdemokraternas Willy Persson är inte nöjd.

– Det här skulle ha varit klart redan i april, säger han.

Ronneby handbollsklubb har i många år drivit och skött Ekenäs camping. Och i slutet av juni klubbades ett nytt avtal i kommunfullmäktige igenom om att de ska fortsätta sköta campingen i tio år framöver. Men en som dömer ut det nya avtalet är Willy Persson från Kristdemokraterna.

– Jag tycker att det hela är dåligt skött av klubben men framför allt av tjänstemännen. Det borde inte ha tagit sådan tid att få till det här avtalet och eftersom det dröjde så länge kunde det ha väntat till i höst i stället. Allting på campingen borde ha varit klart till april det här året när campingsäsongen startade men det är ju ännu inte färdigt där ute, menar Persson.

Redan i september förra året var en skiss klar för hur det skulle bli på Ekenäs. Sedan dess har en ny parkering och ett nytt servicehus kommit till men någon ny kiosk har det ännu inte blivit vilket Persson inte är nöjd över.

– Nu kan föräldrar inte handla glass till sina barn och servicehuset är inte ens färdigt. Jag tycker det här är illa skött, säger Persson och tycker att det här påverkar turismen i kommunen på ett negativt sätt.

– Det handlar ju om att locka turister till Ronneby. Och när vi då har en sådan här fantastisk plats som Ekenäs och dess camping så måste det vara i toppskick. Det skulle behövas betydligt fler campingplatser för att ta ett exempel. Men nu är det mest säsongsplatser med folk från Ronnebytrakten och det gör att inga turister kommer hit, säger han.

När Mikael Espekrona som är vice ordförande i handbollsklubben får höra Perssons kritik så har han dock svårt att ta den till sig.

– Det är så klart jättetråkigt att allting inte blev klart till den här sommaren. Men samtidigt så tar sådana här saker tid, säger Espekrona och säger att han inte förstår kritiken mot vare sig mot servicehus eller kiosk.

– Vi har ett jättefint servicehus vilket alla campinggäster också anser trots att det inte är helt färdigt men det kommer det snart att bli. Och det är inte direkt så att det hade varit långa köer till en kiosk i sommar med tanke på vädret som har varit. Hade sommaren varit kanonfin så hade vi haft en annan situation, det är bara till att erkänna.

Espekrona menar också att det inte är klubben som har dragit ut på tiden.

– Systemet är som systemet är och politikerna har inte ansett att de haft tillräckligt med information för att fatta beslut även om vi själva har gjort det. Det är en intern fråga för politikerna att bli bättre på att informera varandra i framtiden. Vi bildade en arbetsgrupp och vi hade allting klart för vad vi ville göra redan i början av det här året, säger han.